2014. december 22., hétfő

❅ Árkádolás + Alverde bojkott ❅

A virágkötői tanfolyam végeztével a Pécsre való bejárásom normalizálódott. (Értsd: Havonta maximum két alkalom.) Az első bejárás-mentes hét elég furcsa volt, hisz mondhatni addigra hozzászoktam a tömeghez és ahhoz, hogy akármikor - a legrövidebb szünetekben is - átsétálhatok az árkádba. Ezen alkalmak tömkelege folyamán lassan megtanultam... khm... uralkodni magamon és nem összevásárolni mindent, ami a kezem ügyébe akad. Sőt! Mára elértem arra a szintre, melyre talán azt mondhatom; tudatos vásárlói viselkedés.

Azonban a régi, "mindent akarok, de ha mód van rá, akkor még annál is többet" hozzáállásomat sajnos nem sikerült teljes egészében elhagynom. A pénteki árkádlátogatásomat természetesen megelőzte egy virtuális listaírás a beszerzendő dolgokról. Több, mint 30 termékből szűkítettem le a kört mindazokra, amiket végül hazahoztam. (Tudatos vásárló én; 1 ponty, Felelőtlen én; 0 ponty)
Kevés dolgot tartok alapjaiban károsnak. Ilyen például a márkahűség. Gyűlölöm, mikor azt látom az embereken, hogy zombi módjára, ész nélkül képesek imádni valamit, pusztán azért, mert az az XY márka emblémáját viseli. Persze mi sem könnyebb, mint megbízni egy cégben, hiszen ezáltal van kapaszkodási pont, mondván; ezt legalább ismerjük... de tudjunk elszakadni, ha kell.

Néhány nappal ezelőttig úgy hittem, a márkahűség veszélye engem nem fenyeget.
Nem sminkelek sokat. ---> Kevés kozmetikumot veszek. ---> Nincs kedvenc márkám.
(Emellett a kedvelt márkákkal szemben is kritikus vagyok.)
Logikusan következne ebből a hűség esélyének kizárása.
Állatkísérlet-mentes termékek után kutatva fedeztem fel egy cikket az Alverde-ről. Állítólag maga a márka továbbra sem tesztel ártatlan állatokon, ám végső soron a vásárlással mégis támogatjuk ezt a borzalmas eljárást. Az elveim világosan az Alverde bojkottálása felé mutattak. Ennek ellenére azon kaptam magam, hogy védőügyvéd módjára próbálom mentegetni. Igyekeztem okokat találni, miért vehetnék továbbra is ilyen sampont, szempillaspirált, vagy akármi mást. Szerencsére elég hamar észbe kaptam. Tán sose szégyelltem magam annyira, mint akkor. Előnye viszont mindennek van;
A jövőben sokkal jobban odafigyelek, hogy ne essek újra ebbe a hibába.

A fenti sorok után kissé félve merem kijelenteni; Előfordulhat, hogy mégiscsak találtam olyan márkát, ami idővel kedvenccé válhat. Még - különösen a friss csalódás miatt - bizalmatlan vagyok és amúgy sem jelölök ki szívesen favoritot, de a Coconutoil Cosmetics gyakorlatilag a tökéletes kozmetikai cég mintapéldája a szememben.
Szokás szerint az egyik barátnőmnek köszönhetem a márkával való megismerkedést. Amint megláttam az FSC logót, azonnal felkeltette az érdeklődésem. Nálam hatalmas pluszt jelent, ha a csomagolás újrahasznosított, vagy FSC-s. Közvetlen ezután pillantottam meg a NaTrue minősítést jelző szimbólumot és a rövid szöveget, melyben tájékoztatnak, hogy a mellrák elleni küzdelem támogatói. Kisebb kutatómunkát követően további pozitívumokat is felfedeztem; Az összetevők természetes, egyáltalán nem káros anyagok. Emellett GMO-mentes és nem tartalmaz állati eredetű hozzávalót sem, tehát vegán. Ezzel pedig még mindig nem zárul a jó dolgok listája!
Mérhetetlenül boldog és büszke vagyok, ugyanis a cég M A G Y A R.

Lássuk csak;
Állatkísérlet-mentes. Környezetbarát. Tudatos.
Pár héttel ezelőtt már kerestem ezeket a termékeket ugyanitt. Akkor nem jártam sikerrel, ebből fakadóan picit aggódtam, hogy újfent üres kézzel kell onnan eljönnöm. Hatalmas megkönnyebbülést éreztem, mikor észrevettem őket a polcon. 

A hőn áhított Original golyós dezodor (2 199 Ft) volt az első, ami a kosaramba került.
Összetevők
A még nem használt terméken ragasztó pihen.
Egész jó ötlet! Így tényleg csak a tesztert fogják használni a vevők.
Az igazat megvallva nem volt élet-halál kérdése az ajakbalzsam (1 199 Ft), de nálam sosem lehet tudni, hogy mikor adódik újabb alkalom a megvásárlására.
Összetevők
Jelenleg csupán ezt a két terméket forgalmazzák (3 féle változatban; original, argán, levendula). Ez remélem senkit se riaszt el a vásárlástól. Minél nagyobb az érdeklődés, annál bővebb lesz idővel a kínálat!

Bár nem valószínű, hogy olvassák, ám mégis üzenném a készítőknek; Ha a leendő samponhoz kísérleti alany szükséges... engem a peacey@gmail.hu e-mail címen bármikor elérnek! 
Az előző bejegyzésemben szintén láthattatok egy sampont, pontosabban sampon szappant. Nos, én haj témában szeretek biztosra menni, ezért íme a B(alea) tervem (359 Ft).
Összetevők
Az összetevők ártalmatlanok, az illata teljesen semleges. Eddig nincs vele probléma.
Jó ideje nincs rúzsom, ezért körülnéztem a Krémmánia oldalán.
Hosszú keresgélés után két opciót találtam a Catrice-n belül; Ultimate Shine Moisturizing és az Ultimate Stay ajakrúzst. Egyik sem tökéletes, viszont - amennyiben hihetünk az összetevőlistának, akkor - kizárólag a CI 19140 nevű színezék okozhat gondot abban az esetben, ha szalicil-érzékeny illető használná.

Tudtommal nem vagyok az, úgyhogy nagy vidáman vásároltam meg az alábbi terméket.
Itthon kipróbáltam. Az árnyalata meseszép, teljesen odáig vagyok érte!

Gondolhatjátok tehát, hogy mennyire letörtem, mikor rájöttem; félrenyúltam és az Ultimate Shine Moisturizing helyett az Ultimate Colour Intense (1 249 Ft) csoportból választottam.
Kellemetlen... de mit mondhatnék? Hülye vagyok, bele kell tudni törődni!
Utólag egyébként rájöttem miért keveredhettem meg; a Shine alakját és a Stay fekete színét jegyeztem meg, szóval ezeknek keveréke állt össze a fejemben, ami végül a kavarodás alapja lett.
Összetevők
Az összetevőlistában sajnos a BHA és a BHT is szerepel, amit tartósítószerként használnak többnyire. Utóbbit több országban betiltották, mivel rák kialakulását segítheti elő.
Utolsó zsákmányom a Tea Time Teahouse kékszőlő teacsomagja.
Igazából semmi extra, mégis úgy döntöttem; nem hagyom ki a sorból. Nagyon szeretem a cég termékeit. Olykor még bele-bele is kóstolok!

A kipróbálás után feltétlen megosztom a tapasztalataim!

Addig is várom a kommentjeiteket! 
Használtátok valamelyik terméket?

Köszöntem a figyelmet!
A GP legyen veletek! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése